Come to the dark side - we have cookies!
Efter att ha läst om och besökt Lakritsbiten, så har jag provbakat en kladdkaka som nog ska få hamna på disputationsfest. IB fick provsmaka och godkände. Hon tipsade förresten om att randa den med florsocker (för lite zebrafeeling!) Som alla kladdkakor är den busenkel, jättegod och får inte stå för länge i ugnen.
Nåväl, så här gör man:
ugn på 175 grader och smörj en lagom kakform.
Vispa ihop
3 ägg
3 dl socker
2 msk sirap
Blanda
2 dl vetemjöl
6 msk (ung 1 dl) kakao
2-3 msk lakritspulver (jag fick tips om att börja med 2, smaka av smeten och ev. salta för att få fram mer smak. Obs smeten är jättegod, se till att sluta smaka av innan det blir för lite kvar!)
He i detta i äggsmeten och blanda väl
häll till sist ner 150 g smält smör och blanda
Häll i formen och grädda sen i 20-25 minuter
Kan pudras över med florsocker
Serveras med hallon och glass
Busgott!
Nåväl, så här gör man:
ugn på 175 grader och smörj en lagom kakform.
Vispa ihop
3 ägg
3 dl socker
2 msk sirap
Blanda
2 dl vetemjöl
6 msk (ung 1 dl) kakao
2-3 msk lakritspulver (jag fick tips om att börja med 2, smaka av smeten och ev. salta för att få fram mer smak. Obs smeten är jättegod, se till att sluta smaka av innan det blir för lite kvar!)
He i detta i äggsmeten och blanda väl
häll till sist ner 150 g smält smör och blanda
Häll i formen och grädda sen i 20-25 minuter
Kan pudras över med florsocker
Serveras med hallon och glass
Busgott!
Kommentarer
Postat av: Christa Arvidsson
Hallå, jag är en hängiven surdegstant som eftersträvar det gamla sättet att baka på. Kanske vi kan utbyta erfarenheter? Christa
Trackback