middag med recept - ja, det blir faktiskt inte nåt från bakfronten idag heller
.....trots att jag hystat ihop en nybakt plåt med bröd - MEN:

denna goda middag avnjöt jag samtidigt som jag lyssnade på Klassikern om Hirams recept på Rådmannens kalkon. Mycket inspirerande! Det måste jag göra nån jul när jag har gott om tid och några andra som kan sköta allt annat i köket. Själv skulle jag bara sitta och ösa pippi!
Till middag blev det också pippi - cajunkryddad kyckling med ugnsrostade mandelpären och två Ekosallader; tomat och selleri/äpple. Bilden ger faktiskt inte helt rättvisa åt färgerna på salladerna, de såg helt otroligt goda och färgglada ut. Man äter ju med ögonen också!

denna goda middag avnjöt jag samtidigt som jag lyssnade på Klassikern om Hirams recept på Rådmannens kalkon. Mycket inspirerande! Det måste jag göra nån jul när jag har gott om tid och några andra som kan sköta allt annat i köket. Själv skulle jag bara sitta och ösa pippi!
Till middag blev det också pippi - cajunkryddad kyckling med ugnsrostade mandelpären och två Ekosallader; tomat och selleri/äpple. Bilden ger faktiskt inte helt rättvisa åt färgerna på salladerna, de såg helt otroligt goda och färgglada ut. Man äter ju med ögonen också!
äta bör man annars dör man
Jag har fått min första prenumeration på Ekolådan! Därför blev det detta till middag i går. Gott! Och går säkert att göra utan bacon också. Och kan tänka mig att wokpanna ger bättre plats än stekpannan som jag använde
Savoygryta med bacon
fräs finhackad lök, fräs bacon klippt i lagoma bitar till fin färg. Skiva morötter tunt (osthyvel är bra!) och några stjälkar blekselleri. Fräs också detta så allt mjuknar. Strimla 5-6 blad savoykål och fräs detta mjukt. Krydda med buljongpulver och skvätt i några matskedar vatten och låt koka ihop några minuter.
Serverades hos mig med matvete, och räckte även till en matlåda.
Savoygryta med bacon
fräs finhackad lök, fräs bacon klippt i lagoma bitar till fin färg. Skiva morötter tunt (osthyvel är bra!) och några stjälkar blekselleri. Fräs också detta så allt mjuknar. Strimla 5-6 blad savoykål och fräs detta mjukt. Krydda med buljongpulver och skvätt i några matskedar vatten och låt koka ihop några minuter.
Serverades hos mig med matvete, och räckte även till en matlåda.