mmmm..... lemon curd!

Funderade ett tag på att slicka kastrullen.....
Lemon curd efter Barbros recept förståss! Inga frigående ägg dock utan bara vanliga ICAdito
såhär gör man:
2 citroner, skal och saft
3 ägg
2 dl socker
100 g smör (Smör)
vispa ägg och socker pösigt, häll i citronsaft och skal. Sätt kastrullen/skålen i vattenbad och vispa tills den tjocknar. Den blir tjockare ju längre man vågar ha den kvar, varning dock för citronomelett!
Tag av kastrullen/skålen och lägg i smöret (skuret i kuber) och fortsätt vispa tills allt har smält. Häll upp på rena burkar och ställ i kyl. Håller säkert ett par veckor (men så länge brukar det inte finnas kvar!)
Det som inte får plats i burken får man med gott samvete lägga direkt på kex och äta upp vid spisen! (se ovan)
Lemon curden kan man använda till smarrig efterrätt om den inte redan gått åt:
blanda ungefär en del lemon curd, en del mascarpone och en del vispad grädde lite slarvigt. Häll upp i muffinsformar (American size) och frys in. Servera med varm hallonsås. Heaven!!